DesignradiatorenIn een eerdere blog hebben we een en ander uitgelegd over de ontwikkeling van Cv-systemen. Parallel aan de geschetste ontwikkeling werden de radiatoren voor de Cv-systemen ook steeds efficiënter en deugdelijker geproduceerd.
Vroeger werden radiatoren vaak uit zwaar gietijzer gemaakt waarvan grote en groffe elementen of “leden” gegoten werden die aan elkaar werden gekoppeld. De grofheid van deze radiatoren was noodzakelijk omdat deze in beginsel onderdeel waren van de oude “open” Cv-systemen zodat de vereiste natuurlijke warmtestroming gegarandeerd was. Deze radiatoren (ze worden nog steeds gemaakt) zijn vaak versierd en in de ogen van liefhebbers van klassieke bouwmaterialen hebben deze modellen dan ook nog steeds een grote esthetische waarde. De nadelen van deze oude gietijzeren modellen waren echter dat de gekoppelde elementen vaak lekkage vertoonden en dat de hoeveelheid water die verwarmd moest worden enorm was. Door het moeten verwarmen van grote hoeveelheden Cv-water wordt het hele Cv-systeem traag en inefficiënt met als merkbaar resultaat dat de ruimtetemperaturen sterk kunnen fluctueren, resulterend in een onevenwichtig binnenklimaat.
Designradiatoren die tegenwoordig in Europa worden geproduceerd, worden gekenmerkt door: Een beter grondstoffen- en materiaalgebruik, betere productiemethoden, een uitstekende corrosiebescherming (welke ook nog eens in vele kleuren kan worden uitgevoerd), geringer watervolume en een langere levensduur.
Een designradiator kan in vele vormen en afmetingen worden gemaakt. Desgewenst kan een designradiator, projectmatig, geheel worden aangepast aan de voorkeur en smaak van de gebruiker. Designradiatoren zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende uitvoeringen, afmetingen en capaciteiten dat de consument vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Fijn te weten dat je bij ons ondersteuning kunt krijgen bij de keuze uit o zo vele modellen. Wij begeleiden u graag en met veel enthousiasme om de juiste designradiator te kiezen.
Designradiatoren worden steeds vaker gekozen vanwege de fraaie aanblik en afwerking, maar ook vanwege een specifieke functie. Neem nu de badkamer radiator, een prachtig voorbeeld van voortschrijdend inzicht. Waar vroeger de warmte werd bepaald door logge verwarmingselementen wordt dit nu gedaan door stijlvolle modellen die ook nog eens een handdoek drogende functie kunnen hebben. Aldus is een mooie combi tussen design en functie ontstaan die de Look-en-feel van een project bekroont. Niet alleen in badkamers worden designradiatoren toegepast. Ook in keukens, woonkamers en zelfs op het toilet zijn fraaie radiatoren veelgevraagde eye-catchers. Want waarom lelijk als het ook mooi kan. In volgende blogs blijven wij u graag informeren over de ontwikkelingen op het gebied van warmte en radiatoren.